marți, 21 aprilie 2015

Băsescu la Realitatea TV - Interviu cu prof. univ. Ion Coja

Domnule profesor, ați urmărit discuția lui Traian Băsescu cu ziariștii de la Realitatea TV?

Din întâmplare și m-am bucurat că n-am ratat-o! Un adevărat regal! Nimic nu mă satisface mai mult decât să-i văd pe proștii plini de ifose că se dau de gol și se fac de rușine. De rîsul întregii țări, de data asta! Felicitări pentru Traian Băsescu! A fost seniorial! Nu prea i se potrivește acest termen, dar, de data aceasta, ce mai?!,  „jos pălăria!”

La cine vă referiți cu apelativul „proști”?

La toți, mai puțin la domnul Mircea Coșea. Era singurul care ar fi putut să-l pună în dificultate pe Băsescu! Dar n-a fost lăsat să vorbească! Băsescu s-a priceput când să-l întrerupă, iar prostănacul de Hoandră i-a luat pur și simplu cuvîntul, ca să pună el o întrebare neroadă! Dar cel mai nerod și mai penibil a fost, de departe și de ani buni de zile, Cosmin Gușe! Analistul politic!, pe care eu l-aș întreba cum de a ajuns să aibă un post TV când este așa de prost?! De unde banii? Că nu-i putea face din comentariile sale politice! Ce măgării învârte acest Gușe de a ajuns patron la un post TV important? A cui slugă s-a făcut?! Pe cine vinde? Cu ce coțcării a fost lăsat să umble?! Zic unii că s-a băgat slugă la ruși! Dar nu cred! Rușii nu-și pun în cârd cu nerozii!...

Mie mi s-a părut cu Bogdan Rareș a fost cel mai penibil!

A fost de tot rîsul! Domnule, a lăsat el petrecerea cu Tatulici, s-a sacrificat de dragul emisiunii și a venit în câteva minute tocmai de la Snagov – cine să-l creadă?!, și a intrat val-vârtej în emisiune să-l facă praf pe Băsescu!... Și a făcut pe el, în pantaloni! Asta a făcut!... Domnule, orice om normal își cunoaște limitele. Oricât ar fi de prost sau de deștept, simte când își suprasolicită puterile și stă în banca lui când este cazul! Dar nu și unul ca Bogdan Rareș sau Gâdea, ăla de la Antena 3. A fost excelent Băsescu când i-a pus în aceeași găleată, doi indivizi bolnavi de propriul „ego”, care nu se mai satură să se asculte vorbind, vorbind prostii din păcate, vorbind vorbe! Nicio idee proprie adecvată la situația pusă în discuție! Pudrați excesiv, ca niște matroane de bordel, pentru ei s-a inventat vorba asta teribilă: un vorbete!...

Sunteți într-un neașteptat consens cu criticul literar Alex Ștefănescu!

Nu mă mir, este un om serios! De când îl știu, adică de vreo 45 de ani! Ce-a zis?

Vă citez, de pe blogul domniei sale:

 „Încălcând toate regulile publicisticii și politeții, făcând o propagandă agresivă și nu un talk-show, șase indivizi visceral-solidari, asemenea câinilor care atacă în haită, l-au hărțuit pe Traian Băsescu, unul dintre puținii oameni politici de valoare pe care îi avem. Ore în șir, în seara zilei de vineri 17 aprilie 2015, oameni ai clipei, de care peste câțiva ani nu-și va mai aminti nimeni, l-au admonestat, l-au jignit, l-au nedreptățit pe un personaj istoric.

Le transmit pe această cale celor de la Realitatea TV că ar fi bine să nu mai îndrăznească vreodată să mă invite la o emisiune de-a lor”, așa a scris Alex Ştefănescu pe Facebook. Ce ziceți?
Văd că vorbește numai de șase indivizi, ceea ce înseamnă că, în mod corect, nu l-a numărat și pe dl Mircea Coșea printre zăvozii care au sărit la beregata bietului Băsescu! 
Dar sunteți de acord că Băsescu ar fi „unul dintre puținii oameni politici pe care îi avem”?!
Depinde de ce înțelegem fiecare prin om politic. Depinde cu cine îl compari etc. Eu nu despart ideea de om politic de ideea morală, de ideea aportului pozitiv la soarta cetății. Dar, oricum, subiectul discuției noastre nu este Băsescu, cât a fost de bun sau rău, ci subiectul discuției noastre, hic et nunc, este faptul că șase jurnaliști s-au dat în spectacol, un spectacol penibil, prin care s-au descalificat!
Dumneavoastră ce ați fi zis în locul celor șase, cu ce l-ați fi înfundat pe Traian Băsescu?
Dacă eram în locul celui care a gândit emisiunea îl invitam la emisiune pe un bun cunoscător al prestației publice a lui Traian Băsescu! Pe unul singur! Fără alți invitați!
Adică pe Ion Coja l-ați fi invitat?
Persoanele de față se exclud din discuție! ...L-aș fi invitat pe domnul Gabriel Ștefănescu, un profesionist de mare clasă! L-ar fi terminărescu pe Băsescu!... Sau, și mai probabil, aflând cu cine se va confrunta, Băsescu ar fi refuzat să se prezinte! Chiar mă întreb, televiziunile astea care dau seară de seară în Băsescu, de ce nu inivită oameni ca domnul  Ștefănescu!
Eventual pe amândoi domni Ștefănescu! Gabriel și Alex Ștefănescu!
Excelentă idee!
Dar parcă l-am văzut pe dl Gabriel Ștefănescu la o emisiuna anti-Băsescu.
L-am văzut și eu, era împreună cu alți 5-6 comentatori, care, pur și simplu, în frunte cu moderatorul, nu l-au lăsat să spună ce avea de spus, fiecare l-a întrerupt aiurea în tramvai!... Mă întreb însă dacă este chiar sinceră pornirea  de a-l „demasca” pe Băsescu. Nu m-aș mira ca în cele din urmă toți acoliții lui Băsescu, aflați pe lista DNA, să scape necondamnați, iar justiția să fie nevoită să le plătească și bani grei pentru zilele petrecute în arest!... Ține minte și varianta asta!
M-aș întoarce la Băsescu, totuși. Era mai bine să fi ajuns președinte Adrian Năstase?
Adică mă întrebi cine era mai bine să tragă sforile: Dana Năstase sau Elena Udrea?... Eu o prefer pe Elena Udrea! Că-i damă... Lăsând gluma la o parte, Năstase ar fi dezvoltat o caracatiță a corupției mult mai mare, el însuși fiind de o lăcomie chiar feroce... Problema nu este care din cei doi era mai bun, ci cum de s-a ajuns ca oameni ca Băsescu sau Năstase ori Geoană să se afle în poziția pe care au avut-o la alegerile din 2004 sau 2009.  
De Ponta și de Johannis nu ziceți nimic?
N-am zis destul până acum?! Caută pe blog! Nu ne putem ocupa de toată lumea într-o discuție de câteva minute! Pe care tocmai am terminat-o!
Să trăiți! Am înțeles! Vă mulțumesc.


A consemnat PETRE BURLACU

3 comentarii:

  1. Ma minunez dar va inteleg pe cei care nu sunteti de acord ca cel cazut sa nu mai fie lovit dar, basescu(!) nu a cazut, el "si-a dus mandatul pana la capat". Adica el nu a renuntat sa ne umileasca chiar dupa rezultatul referendumului din 2012, el continua si acum sa ne "prosteasca" cu statul de drept si realizatorii lui... vezi echipa citata mai ieri dintre care, unii sunt la Beciul Domnesc.
    El este individul care, chiar cazut la pamant, cine-l "striveste" are toata recunostinta noastra.
    basescu(!) "unul dintre puținii oameni politici de valoare pe care îi avem"? Doamne iarta-ma dar se face confuzie intre GOLANUL POLITIC OBRAZNIC si politicieni!
    Politica faurita de basescu(!) a fost o GOLANIADA A PRADATORILOR.
    Uitam chiar in timpul desfasurarii evenimentelor ca se vorbeste cu nonsalanta despre furtul, mita sau disparitia milioanelor de euro de parca as vorbi eu de cate cepe mi-au mai ramas pe razor dupa incursiunea cartitelor!
    Si noi uitam si vrem sa acreditam iertarea chiar si acum, chiar si in asemenea conditii!
    Atentie domnilor ca intram in zona "CEEA CE VEDETI NU ESTE ADEVARAT!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricat de destept te crezi tov. Coja, nu sunt de acord cu ceea ce zici. Basescu, aceasta jigodie, golan, betiv si grobian, nu merita pic de mila. Orice as fi, inger sau demon, nu-l voi ierta niciodata, chiar de l-as vedea sarac, bolnav, lipsit de aparare. Pentru ca nu voi uita niciodata ranjetul si satisfactia de pe chipul sau hidos, cand anunta taierea salariilor si pensiilor, in timp ce acolitii sai furau pe rupte si se lafaiau cu banii populimii. Acest gunoi, ca nu-i pot zice om, merita sa fie huiduit si scuipat indiferent in ce situatie se afla. Ca si buzata de fiica-sa, EBA, ca si ciracii sai umil bou, udrea, videanu, blaga, anastase, oltean, oprea, chiar si ponta si dusa. Sa speram ca la toti le vine randul. Poate ca pune ordsine nenea Putin, caci noi nu suntem capabili.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lăsați-l, domnule, pe nenea Putin. Avem o generație de tineri superbi, care în ăști 25 de ani a ”gustat” din democrația lu^ pește a la Băsescu, Constantinescu, Iliescu & toți care i-au secondat prin guverne, agenții etc., etc...Sper să se ridice unul să fie capabil să răzuiască tot răul care ne-a copleșit și să dea cu flit și la stăpânii de pretutindeni ce-și bagă nasul mereu în treburile noastre!
      În rest, Băsescu a fost și rămâne un securist cu toate atributele postate de Casandra.

      Ștergere