marți, 23 august 2016

PMB precizează că nu se poate implica, administrativ și legal, în susținerea proiectului "Marii grădini centrale" a Bucureștiului


Primăria Capitalei precizează că nu se poate implica, din punct de vedere administrativ și legal, în susținerea proiectului ''Marii grădini centrale'' a Bucureștiului, deoarece zona din jurul Palatului Parlamentului este proprietatea statului, aflându-se în administrarea Camerei Deputaților.
"Spațiul verde situat între construcția denumită 'Casa Poporului' și gardul de beton dinspre b-dul Libertății, sector 5, reprezintă o secțiune din imobilul înscris în Cartea Funciară nr. 226.904, proprietate a statului român, aflat în administrarea Camerei Deputaților, fiind înscris în anexa 29 a Hotărârii de Guvern nr.1.705/ 29.11.2006 privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, la poziția 35.247. Având în vedere cele expuse mai sus, Primăria Municipiului București nu se poate implica, din punct de vedere administrativ și legal, în susținerea acestui proiect", a informat PMB, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Primăria Capitalei menționează că poate face demersuri în acest sens doar dacă actualul proprietar transferă Municipalității acest teren și numai în urma unei dezbateri publice care să ofere bucureștenilor posibilitatea de a se exprima în legătură cu acest proiect.
"Vă adresez această scrisoare deschisă pentru a vă propune în mod public să vă asumați și să susțineți proiectul 'Marii grădini centrale' a Bucureștiului, care presupune ca zona din jurul Palatului Parlamentului să fie redată cetățenilor prin integrarea sa într-un circuit verde care să cuprindă Casa Academiei și Parcul Izvor. Având în vedere demersurile juridice complicate în această direcție, dar și necesitatea de a amenaja și împăduri zona, este esențial ca acest proiect să fie demarat urgent dacă dorim ca zidurile Parlamentului să fie înlăturate concomitent cu inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului. Cu siguranță, punerea în practică a acestei idei ar rezolva o serie de probleme pe care le are Bucureștiul la ora actuală", afirma Raețchi.
Liberalul argumenta că Bucureștiul este una dintre capitalele europene cu cele mai puține spații verzi pe cap de locuitor și un oraș "campion la poluare", susținând că "Marea grădină centrală" ar integra nu mai puțin de 35 de hectare în circuitul verde al Capitalei.
Potrivit liberalului, acest proiect ar asigura un spațiu semnificativ pentru evenimente culturale și de divertisment, iar traficul nu ar mai fi blocat.
"Oriunde în Occident, Parlamentul nu este izolat de restul orașului, iar localnicii, turiștii se pot plimba nestingheriți în proximitatea sa", mai preciza deputatul PNL.

2 comentarii:

  1. Aiurea! Se pare ca d-na Firea este deranjata ca ideea, benefica bucurestenilor si Capitalei in general, nu vine de la PSD!...
    Haideti sa-i spunem d-nei Firea ca poate solicita si domnia sa acest lucru, in virtutea mandatului incredintat de bucuresteni, de a le reprezenta interesele. Cat vom mai suporta un Bucuresti al gardurilor de tot felul si al stalpisorilor de delimitare sau interzicere a locurilor de parcare autoturisme?

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce oare toti politicienii nostri au propuneri din care nu lipsesc demolarile. Pai stimate parlamentar este asa de simplu sa redai un spatiu cetatenilor deschizand actualele porti si nu demoland ziduri. Oricum orice parc are o imprejmuire fie ca e din fier forjat, sarma impletita sau zid, iar accesul se face tot doar prin anumite locuri ( porti de acces). Ce-i cu prostia asta ( scuze pentru limbaj), sunteti intregi la cap cand solicitati demolarea zidurilor ca apoi sa construiti o noua imprejmuire, adica alti bani, alta distractie? Sau era prea simplu sa cereti mutarea acualelor puncte de control si deschiderea portilor? Avem buget excedentar si nu avem unde sa cheltuim banii? Concediati-va consilierul care va sfatuieste in cauza...

    RăspundețiȘtergere