SOCIETATEA CIVILA IN SECTOARELE CAPITALEI (pentru pagina Web, clic pe denumire):

marți, 15 iulie 2014

Program de jefuire a populatiei Bucurestiului. Vocea opozitiei este slaba. Singura speranta de evitare a unui dezastru ramane vocea societatii civile

Aproape nici o actiune de reforma din energie nu este in favoarea populatiei. Grava este inactivitatea firimiturilor de opozitie ramase active in Romania.
Iata un model pe care nu reusesc de peste o luna sa-l promovez.
Se compune, in Modrogan, un fel de program de guvernare... Mi-au cerut o participare colegii de acolo dar nu e clara utilizarea acelui program . UN PROGRAM SERIOS SE COMPUNE DE SPECIALISTI SI SE DISCUTA FAZA CU FAZA CU CEI CARE SUNT VIZATI A-L PUNE IN OPERA ... si asta nu se prevede a se face ... deci ca pana acum lucreaza inutil unii ... materiale pe care le va aduna Sulfina Barbu ... pentru nu se stie ce!

ASA CRED CA AR TREBUI SA SE AUDA VOCEA OPOZITIEI... RAMANE DOAR VOCEA SOCIETATII CIVILE - DACA SI ACESTA SE VA FACE AUZITA .
 
TUDOR POPESCU

COMISIA MIXTA PENTRU FUZIUNEA PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL CU  PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL
        DECLARATIE POLITICA
COMISIA MIXTA PNL-PDL protesteaza in numele ambelor partide nominalizate mai sus impotriva actiunilor guvernului in cazul divizarii ELCEN – BUCURESTI si a realizarii fuziunii intre componenta ELCEN-BUCUREASTI si RADET – BUCURESTI prin trecerea unitatii formate prin fuziune in subordinea PRIMARIEI BUCURESTI.
Partidele PNL si PDL considera intreaga actiune de divizare si ulterioara fuziune a ELCEN cu RADET in baza MEMORADUMULUI adoptat de GUVERNUL ROMANIEI in 21 martie 2013 o actiune efectuata in dispret fata de interesul public , actiune care va determina cresterea valorii facturii platite pentru energie de populatia Bucurestiului.
Partidele  PNL si PDL doresc  crearea profesionista a unui SACET – ( sistem de aprovizionare centralizata cu energie termica) ca actiune menita sa imbunatateasaca alimentarea cu energie termica a populatiei Bucurestiului in conditii de tarife mai mici . 
PNL si PDL constata ca actiunea initiata de guvern este gresit conceputa pe urmatorele principale considerente:
DIVIZAREA ELCEN – ACTIUNE GRESIT GANDITA
Experienta castigata de orasele Europei in domeniul alimentarii cu energie termica a condus la concluzia utilizarii in primul rand a energiei termice produse din valiorificarea termica a deseurilor menajere.  Actiunea are triplul rol : cel ecologic legat de asanarea zonaelor poluante create de gropile de gunoaie, cel economic realizat de reducerea costului transportului si depozitarii deseurilor menajere si cel finaciar legat de reducerea facturii platita de populatia respectivului municipiu pentru enertgia termica .
Actionand impotriva interesului bucurestenilor ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR ELCEN din 19 mai 2014 – de fapt GUVERNUL ROMANIEI detinator a 92.35% din actinile ELCEN – a decis divizarea ELCEN prin retinerea in afara SACET a CET Titan , uzina neimportanta in prezent in economia produceriii energie termice ... dar foarte importanta in din punct de vedere al patrimoniului imobiliar atat ca pozitie in structura orasului cat si ca marime a teritoriului. Ori tocmai acest gen de interese a exclus PRIMIL PAS AL REALIZARII SACET BUCURESTI: CONSTRUCTIA SI DAREA IN EXPLOATARE A UNEI CENTRALE PENTRU VALORIOFICARE TERMICA A DESEURILOR MENAJERE PRIN RECONSTRUCTIA CET TITAN constructie in interesul general al populatiei Bucurestiului , al Comisiei Europene si in general favorabila reducerii consumului de gaze naturiale de provinienta ruseasca importate de Roamania.  Mentionam ca actualul amplasamant al CET TITAN este aprope ideal scopului descris mai sus atat in peisajul rutelor de indepartare a deseurilor menajere injumatatind traseul gunoaielor duse la depozitul dela Glina cat si datorita existentei racordurilor acestui CET la sistemul de transport al energiei termice.
Actiunea de constructie a termocentralei pe deseuri menajere din Titan continuata de o constructie similara in Bd Preciziei pe amplasamentul de 1ha liber de sarcini din patrimoniul RADET conduce Bucurestiul in randul capitaleleor europene normal gestionate.
ALOCAREA UZINEI DE REPARATII - GRESIT GANDITA
Constructia prin decizia AGA din 19 mai 2014 prevende mentinerea la unitatea ramasa ELCEN a UZINEI DE REPRATII , in ideia trecerii acesteia in subordinea PMB , ori in intersul general al populatiei Bucurestiului era fuziunea intre unitatile de reparatii a ELCEN si a RADET dupa care o divizare rationala a structurii rezultate putea crea doua - trei unitati concurentiale independente externalizate care sa contribuie concurential la scaderea costului repratiilor si mentenantei SACET. Aceasta rezolvare ar fi degrevat majorarea facturii platite de populatia Bucurestiuli pentru cei cca 1500 de salaraiti al RADET ramasi inutilizabili dupa introducertea automatizarii si a dispeceratelor teritorilale ( vezi studiul PRICEWATERHOUSE elaborat la cererea primariei capitalei in perioada 2010-2011) si nedisponibilizati datorita unor clauze discutabile din Contractul Colectiv de MuncaEVITAREA INTRODUCERII ECONOMIEI DE PIATA  
Divizarea ELCEN asa cum in mod diletant a fost decisa de AGA din 19 mai 2014 exclude exact posibilitatea idetificatii costului real al sistemului centralizat de incalzire . Bucurestiul , avand 4 CET-uri administrate independent, trebuie sa beneficieze de reducerea costului incalzirii pe baze reale concurentiale. Acest lucru trebuie realizat prin trecerea in administrarea PMB a doar doua din cele 4 CET-uri ramanad ca injectia de caldura necesara prepararii apei calde si a incalzirii orasului sa se faca de la producatorul care ofera pretul cel mai mic pentru energie . Conditiile realizarii unei astfel de piete sunt usor de conceput si ar fi dus la constructia unei baze energetice municipale de talie occidentala  – fapt imposibil in actuala gandire AGA.
In incheire remarcam repetarea greslilor administrative introduse de OUG 78/23 in 2002 , ordonanta prin care au fost trecute prin aceeasi procedura diletanta in administrarea municipiilor 18 CET–uri, pecetluindu-se de catre Guvernul Nastase drumul dezastrului existent azi in incalzirea centralizata a oraselor
Partidele NATIONAL LIBERAL si DEMOCRAT LIBERAL cer Guvernului Romaniei RETRAGEREA PROIECTULUI DE HOTARE PRIVIND DIVIZAREA ELCEN SI ELABORAREA UNUI NOU PROIECT , DE DATA ACEASTA BAZAT PE INTERESUL BUCURESTENILOR.
Departamentele noastre de specialitate pot asigura actualului departament pentru energie din cadrul guvernului, departament vizibil depasit in aceasta actiune, asistenta tehnica necesara.
PARTIDUL NATIONAL LIBERAL                     PARTIDUL DEMOCTAT LIBERAL
              PRESEDINTE                                                           PRESEDINTE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu